Omdenken in tijden van het coronavirus voor ondernemers

door | mrt 2020 | Marketing | 0 Reacties

Wat kan het leven voor jezelf, je gezin en je bedrijf er ineens anders uitzien. In tijden van het Corona-virus staan we voor een verandering. In de zorg, bij de supermarkten, in het onderwijs en andere sectoren wordt er dag en nacht doorgewerkt. Terwijl het werk voor anderen ineens stilvalt. Wij als ondernemers krijgen er allemaal mee te maken, vroeg of laat. Diverse bedrijven waar ik via het coaching traject mee samenwerk, hebben nu tijdelijk de deuren moeten sluiten. Terwijl de online deuren bij webwinkeliers overuren kunnen maken. Bij veel webwinkels is het ook rustig, bedrijven staan stil, maar wat kan je nu extra doen in tijden van een crisis? Wachten of juist zelf in de actie stand komen? Ik zeg; ‘Actie in de Taxi’!

Coronavirus: check de regelingen

Als ondernemer kan je gaan stilzitten, maar er ook voor kiezen om nu een switch te maken. Denk je er al even aan om een webwinkel met een uniek product te starten? Dan is dit de tijd, zeker met een online winkel kan je nu veel bereiken. Maak juist nu jezelf zichtbaar en ga aan je bedrijf werken. Hoe kan jij jezelf nog meer zichtbaar gaan maken? Juist ja, door ook te gaan bloggen. Ook op de lange termijn zal dit een meerwaarde voor jouw bedrijf of webwinkel zijn. Het is een onzekere tijd die we nu tegemoet gaan. Heb jij nu geen inkomsten en weet je niet hoe je een switch kan maken in je diensten? Ga je website verbeteren door het vernieuwen van je teksten. Maak een goede actie, want het is juist nu belangrijk om je te laten zien. Lees dit artikel van KVK over de regelingen, voor jou als ondernemer.

Laat je bedrijf zien via social media

Iedereen zit in deze tijd meer op de social media, maak hier ook gebruik van. Laat je bedrijf of webwinkel nu juist goed zien op de diverse kanalen. Ga als webwinkel starten met Pinterest marketing, maak hier nu extra tijd voor. Pinterest is de nieuwe zoekmachine en geeft prachtige resultaten bij onze webwinkels. Neem je volgers mee in je Stories op Instagram, ga producten unboxen of vertel jouw persoonlijke verhaal. Juist nu kan dit veel voor je gaan doen. Als zakelijk bedrijf neem je ook de stap naar LinkedIn, want hier liggen nieuwe kansen. Deel hier je blog artikelen, ga in gesprek en zoek juist hier naar nieuwe samenwerkingen. Maak met ondernemers een actie en help elkaar in deze lastige tijden.

Werk aan een goede zichtbaarheid

Gebruik deze tijd ook om aan je bedrijf te blijven werken. Ga niet stilstaan, maar kijk positief vooruit. Want de extra tijd die je nu hebt, kan je gebruiken voor verbetering. Bekijk je diensten en producten weer eens goed, is het tijd voor een vernieuwing van je teksten? Ga daarbij extra bloggen, want zo ben je direct bezig met je SEO en zichtbaarheid. Nu is er die tijd, dus maak een blogplanning voor komende periode om extra te gaan schrijven. Lees boeken die je hierbij verder helpen of vraag ondersteuning bij experts. Schrijf je normaal 1 x per maand een blog artikel? Schrijf nu elke week een nieuw blog en bouw op deze manier aan een goede blog strategie. Of start nu eindelijk met een blog, juist nu heel belangrijk.

Ga ‘omdenken’ met nieuwe kansen

Als je in een situatie komt, dat je de keuze moet maken om je salon te moeten sluiten is dat al moeilijk genoeg. Je krijgt geen inkomsten meer en alles staat stil. Ga jij afwachten of is dit juist de tijd om te denken in mogelijkheden? Als webwinkel kan je goed inspelen op vragen van je klanten. Zou nu juist een nieuw product een goede toevoeging zijn? Als bedrijf ga ik graag met je in gesprek om inspiratie en adviezen te geven. Met diverse klanten via de Strippenkaart gaan we het marketingplan bekijken. En deze bijstellen, we gaan ‘omdenken’ om te kijken waar online mogelijkheden zijn. Want liggen trainingen en workshops stil, ga dan met een online programma werken. Nodig je klanten via Zoom uit, om zo in een kleine groep de training te blijven volgen. Denk in mogelijkheden en pak die nieuwe kansen!

Sparringpartner in tijden van Corona

Zeker in deze tijd is het belangrijk dat je een goede sparringpartner hebt. Iemand waar je over jouw bedrijf kan praten en die je begrijpt. Je kan adviseren en ondersteunen in nieuwe keuzes die je moet maken. In alle tijden is een sparringpartner heel waardevol, maar zeker in deze onzekere tijd. En juist iemand uit je vakgebied kan versterking geven. Maar vaak heb je ondersteuning nodig van een expert die je echt coaching kan geven. Dat doe ik graag via de Strippenkaart, ook hiervoor heb ik vele mogelijkheden. Van het schrijven of feedback geven op je blog artikelen, tot het inzichtelijk maken van een marketingplan. Blijf dus niet stilstaan, maar ga voor die switch die juist nu belangrijk is. Help én blijf elkaar versterken in deze tijd.

Gratis adviesgesprek voor ondernemers

In deze tijd wil ik jou als ondernemer extra adviezen geven met tips om door te gaan. Te kijken waar mogelijkheden liggen voor jouw bedrijf of webwinkel. Niet stil te blijven staan maar door te gaan en er nog sterker uit te komen. Een gratis adviesgesprek van 30 minuten, telefonisch wil ik graag ook met jou inplannen. Via contact, kan je dit aanvragen. Dan ontvang je via een persoonlijke mail de mogelijkheid om dit in te plannen. Mag ik in deze tijd je advies en/of ondersteuning geven? Dan ontvang je 10% korting op een aanvraag via de Strippenkaart. Het gesprek is vrijblijvend, ik zal je hierin 3 tips geven voor je marketingplan.

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community