7 Apps die je kunt gebruiken om efficiënter te werken

door | aug 2020 | Focus & Structuur | 0 Reacties

Met de timemanagement tips wil ik je graag meer uit je werkdag laten halen. Een groot deel van de dag heb je de juiste focus, maar soms werk je met minder concentratie. Er zijn veel soorten apps hiervoor die je op de smartphone kunt gebruiken. Deze gaan je helpen om nog meer efficiënter te gaan werken. In dit blog wil ik je hierbij wegwijs maken, maar wat zijn praktische apps hiervoor? Kijk wat je aanspreekt, zoek ze op en maak er gebruik van.

#Tip 1 | Rescue Time

Rescue Time is een app die zal bijhouden hoeveel tijd je actief bent op je computer. Als je deze app op je smartphone hebt staan, dan kun je instellen dat hij bijhoudt hoeveel tijd je in apps doorbrengt. Of juist hoeveel tijd je aan het bellen bent. Het is praktisch en goed te zien hoeveel tijd je zult besteden aan minder productieve zaken. Denk aan het scrollen op Facebook en Instagram en hoeveel tijd je echt bezig bent met je werk. Per dag kun je een overzicht zien van de bepaalde taken. Je kunt zien hoeveel tijd je per activiteit doorbrengt.

#Tip 2 | Focus Booster

Focus Booster is een app die je bepaalde tijdsduur laat instellen, waarin je aan het werk bent. Want het is altijd beter om een korte tijd constant te werken, daarna een korte pauze te nemen en zo weer verder te gaan. Maar door het zelf bij te houden hoe lang je taak zal duren, kan dit jezelf weer afleiden. Praktisch dat Focus Booster dit voor jou zal doen. Je geeft zelf aan voor wie je aan het werk bent en wat hierbij de acties zijn. Stel ook in hoelang je wilt werken, voor je een korte pauze neemt. Dit werkt goed voor een betere concentratie.

#Tip 3 | Be Focused

Be Focused wil je vooral helpen om taken af te krijgen, door gemotiveerd te blijven en je focus te behouden. Hier leer je om een groter project te verdelen in kleinere taken. Aan elke actie werk je een bepaald aantal minuten. Daarna volgt er weer een pauze. Je kunt hierbij aangeven hoeveel intervallen je wilt hebben per werkdag. Maar ook bepaal je hierbij de duur van de korte en lange pauzes. Dit is goed ook te combineren met je planner, zodat je meer volgens een duidelijk plan en structuur gaat werken. Om sneller doelen te behalen.

#Tip 4 | Microsoft To Do

Microsoft To Do helpt je een to-do-lijstje te maken op je smartphone. Je kunt een taak toevoegen door een deadline te geven aan een bepaalde taak. Zo weet je zeker dat deze op tijd wordt behaald. Vind je bij de apps met to-do-lijstjes te veel om het snel toe te passen? Dan is deze app zeker een aanrader voor jou. Voor een betere focus het verkennen waard. Bereik elke dag wat je wilt via diverse mogelijkheden om je dagelijkse takenlijst bij te werken. Leg je taken snel vast en gebruik ze, voor de goede planning thuis of onderweg.

#Tip 5 | Yoobi

Yoobi zorgt ervoor dat je snel uren kunt registreren, verzamelen, sorteren en meer. Via de App of computer. Per dag, week en per maand. Het proces van urenregistratie tot facturatie heeft Yoobie dit volledig voor je geautomatiseerd. Zo heb je altijd inzicht in de uren. Je ziet op elk moment wat de status is van de gewerkte uren. Ben je benieuwd wat je op een standaard werkdag echt doet? Ga dan de uren eens goed bijhouden via een app als deze. Yoobi helpt je hier graag bij. Met als doel om vanaf nu nog meer efficiënter te gaan werken.

#Tip 6 | Evernote

Met deze applicatie kun je de hele dag door notities opslaan. Maar ook afbeeldingen, video’s en alles wat jou inspiratie zal geven wat je later nog eens wilt bekijken. Je hebt zo altijd je notitieboekje in handbereik, om de belangrijke snelle korte teksten te schrijven. Gebruik ze voor mooie inspirerende quotes of nieuwe ideeën bij het schrijven van social media content. Hier zijn zoveel fijne mogelijkheden op te vinden, die je later altijd verder kunt uitbreiden. Schrijf je gedachtes uit, ideeën voor een nieuw blog artikel en laat je hiermee inspireren.

#Tip 7 | Hootsuite

Veel ondernemers blijven toch tegen de tijd aanlopen, die het kost om met je social media bezig te zijn. Als je meer overzicht wilt in het beheren van je social media, kan Hootsuite zeker prettig voor je gaan werken. Je kunt de social media kanalen gaan beheren via Hootsuite. Voeg sociale netwerken toe om vanaf nu via Hootsuite je kanalen te gaan beheren. Laat je bedrijf groeien en maak jezelf nog beter zichtbaar via de social media. Zeker voor ondernemers een aanrader die meer structuur en vooral rust hierbij willen krijgen.

Meer focus en structuur

Deze bovenstaande 7 apps kunnen meer focus en structuur geven bij de drukke werkdagen. Kijk wat je aanspreekt en zoek ze op, het is het proberen waard om eens wat nieuws te ontdekken. Zodat je nog meer uit een werkdag kunt halen en juist extra tijd voor jezelf krijgt. Het zal zeker ondersteuning geven om meer efficiënter te gaan werken. Zeker in drukke tijden, kan het goede focus met de juiste structuur geven, waar je nu nog naar op zoek bent.

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community