Hoger in Google door bloggen voor zichtbaarheid

door | okt 2022 | Bloggen, Content Marketing, Conversie, Diversen | 0 Reacties

Wat is nou de tegenhanger van betaald adverteren? Juist, start met bloggen. Nee, niet voor vier tot zes blogs, maar ga regelmatig bloggen. Want elke nieuwe blog tekst, zal je meer online zichtbaarheid gaan geven. In dit blog geef ik je 5 waardevolle blog tips, die je bij de marketing strategie gaat gebruiken. Want bloggen is doen, schrijf voor je doelgroep en ideale klant. Vraag je af wat de verlangens van de lezers zijn en vertel een waardevol verhaal. Aan het einde van het blog een handige checklist die je hierbij gaat gebruiken. Met allemaal regels die belangrijk zijn, om hoger te komen in de zoekmachines.

#Tip 1: Start een onderzoek

Zoals bij alles in je online marketing, is het belangrijk om te starten vanuit een goede basis. Wie is je doelgroep en ideale klant? Heb je deze goed in beeld? Door een onderzoek te starten werk je bewuster aan een blog strategie. Weet voor wie je schrijft en ken de problemen en verlangens van de lezer. Wat zijn vragen die aan Google worden gesteld, zet deze om in een blog artikel. Geef zo antwoord op deze vragen. Speel dus in op de vraag van je doelgroep. Deel je kennis, inspiratie en geef de juiste antwoorden op deze vragen.

#Tip2:  Maak een blog planning

Hoe vaak ga je een blog artikel schrijven voor je website? Wil je actief met blog strategie van start gaan, dan adviseer ik om 1 x per maand een nieuw blog te plaatsen. Werk met een content kalender en maak op tijd keuzes in blog onderwerpen. Dit geeft je inspiratie, ook in drukke tijden. Door ook de voorbereiding van het schrijven in te plannen, ga je bloggen als taak uitschrijven in je planner. Maar hoeveel blogs zijn er nodig om hoger in Google te komen? Bij elk blog met juiste zoekwoorden, kan je al veel bereiken. Blijf hiervoor je statistieken goed bekijken, want meten is weten. Krijg inzicht in je geschreven blogs.

#Tip 3: Meer inzicht in Google

Als je hoger op in Google wilt komen, is het belangrijk om hier onderzoek naar te doen. Kijk eens naar wat voor vragen er aan Google worden gesteld. Waar zoekt jouw doelgroep naar? Hoe vaak wordt er na een bepaald woord gezocht? Gebruik hiervoor de website van Ubersuggest.org, dit is een fijne website om hier meer antwoorden op te krijgen. Deze website laat je zien wat belangrijke zoekwoorden voor je zijn. De weg naar meer zichtbaarheid en werken aan zoekmachine optimalisatie. Bekijk zo winstgevende SEO keywords voor maximale resultaten. Ga deze website gebruiken bij je vooronderzoek.

#Tip 4: Afwisseling in blogs

Het is goed om te werken met een juiste afwisseling in blogs. Geef het beste antwoord op vragen waar naar wordt gezocht. Titels met cijfers in de stijl van opsommingen, doen het goed in blog marketing. De inleiding kun je prima gebruiken om een vraag te stellen, die je verder in het blog gaat beantwoorden. Werk zo ook regelmatig met een superblog; dit is een tekst met ruim 1000 woorden. Stel ook vragen in de tussentitels. In de volgende alinea kun je deze prima beantwoorden. Blijf je blogs evalueren met het bekijken van statistieken.

#Tip 5: Niet uitstellen, maar doen

Blijf werken met een blog planning. Vaak zie ik na 6 tot 8 blogs, dat het stil komt te staan. Via onze community Blog inspiratie voor ondernemers geef ik inspiratie en kennis om te blijven bloggen. Je ontvangt een korte feedback op je blog en je leest ook blogs van andere ondernemers. Samen bloggen werkt echt, we stimuleren elkaar en je blijft langer volgens de blog strategie werken. En blijf je altijd bedenken, elk nieuw blog is weer een vernieuwing voor Google. Je blijft met bloggen werken aan je online zichtbaarheid. Niet in een dure betaalde vorm, maar gewoon gratis. Bloggen is doen én blijven herhalen.

10 Checklist tips voor bloggen

  • Schrijf waardevolle blog artikelen
  • Ga in rustige tijd, juist meer bloggen
  • Speel in op vragen van je doelgroep
  • Schrijf tips uit op papier, daarna als blog
  • Start een SEO en zoekwoorden onderzoek
  • Werk met blog planning + onderwerpen
  • Plan de schrijftijd ook in je planner
  • Titels met cijfers werken goed in blogs
  • Meten is weten, bekijk de statistieken
  • Verwerk je blogs in je marketing strategie

Bloggen is doen

En soms is en blijft die ene stap toch lastig, maar bloggen is doen. Ga ervoor, start met schrijven want dit is de weg naar een hoger bereik in Google. Neem deze tips en de checklist mee en wie weet zie ik je ook in onze Blog Community. Via het Blog Coach Traject werk ik met vrouwelijke ondernemers aan de juiste blog strategie. Geef ik feedback op je blogs en ga jij ook bloggen als een pro. Dit wil jij toch ook? Ik zeg doen, want deze gratis marketing strategie gaat je zoveel opleveren. Met direct inspiratie voor content schrijven op social media, nieuwsbrief en website.

Lees ook

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community