Loslaten, een belangrijk thema voor ondernemers

door | jan 2023 | Business Coaching, Business Mindset, Diversen, Focus & Structuur, Marketing | 0 Reacties

Tijdens het Business Coach Traject zie ik waar veel ondernemers tegenaan lopen. Met een coachcall komen diverse thema’s langs, die bij veel doelgroepen weer terugkomen. In drukke tijden zie ik bij veel ondernemers de druk weer hoger worden. De werkdagen zijn te kort, de takenlijst is te lang. Hoe ga je hiermee om als ondernemer? Wat is een thema wat ik regelmatig met mijn klanten in het traject blijf bespreken? Het thema loslaten. Dit jaar staat loslaten ook in mijn onderneming centraal. Want ik start het jaar met een nieuw jaarthema.

Loslaten als jaarthema

In 2022 was mijn jaarthema ‘meer tijd voor jezelf’. Door bewust meer tijd in te gaan plannen voor mezelf en gezin, heb ik bewuste keuzes gemaakt. Met een jaarthema zal dit thema in gedachten blijven en dit neem je mee. Het geeft mij inspiratie bij het schrijven van nieuw content, maar ik geef deze motivatie ook door aan mijn klanten via ons traject. Tijdens fijne gesprekken komen mooie thema’s langs. Dit jaar zal na 15 jaar mijn webwinkel stoppen. Een vorm van loslaten en hierdoor meer ruimte voor vernieuwing krijgen. Alle ervaringen neem ik mee bij mijn coaching voor bedrijven en webwinkeliers. De weg naar meer loslaten.

Nieuwe keuzes maken

Bij het maken van nieuwe keuzes, ga je al loslaten. Wat wil je dit jaar juist anders gaan doen? Is er een dienst of product waar je mee gaat stoppen? Ga bewust nieuwe keuzes maken, doe dit weloverwogen vanuit het thema loslaten. Elke dag kun je nieuwe keuzes maken. Om deze meer inzichtelijk te krijgen, is het goed om van je af te schrijven. Hier zijn veel notitieboeken voor, waarbij je nog meer inzichten krijgt. Ben je gelukkig in je werk zoals het nu gaat? Blijf je doorgaan zoals je nu doet of moet er iets gebeuren om juist verder te komen? Dan moet je de keuze maken om wat te gaan loslaten. Dit is de weg naar verdere groei in jouw bedrijf.

Taken gaan uitbesteden

Na het maken van bewuste keuzes, kom je verder in het ondernemen. Dit maakt je krachtig en sterk, want je kiest hierbij voor jezelf. Je wilt immers meer tijd voor jezelf of voor nieuwe taken. Dit is de weg van kijken naar nieuwe mogelijkheden. En uit ervaring kan ik zeggen dat dit verdere groei voor jouw bedrijf zal geven. Durf jij ook al deze stap te maken? Want nu is de tijd om taken uit te gaan besteden. Al enige jaren werk ik samen met een Branding en Social Media VA, dit is mij zoveel rust gaan geven. En ik blijf meer tijd overhouden voor mezelf en mijn klanten. Daarbij zorgt een technische VA dat al mijn blogs online komen, nieuwsbrieven klaarstaan en alle nieuwe WordPress updates. Ideaal toch? Als jij de stap durft te maken naar het uitbesteden van taken, ga je mee in de groei als ondernemer.

Van loslaten naar Next Level

Via de 1:1 coaching in het Business Coach Traject werk ik vanuit maatwerk met vrouwelijke ondernemers. Wil jij ook de stap maken naar Next Level? Dan zal het thema loslaten een nog belangrijkere rol in jouw onderneming worden. Samen kijken we waar je nu staat, wat je doelen en plan zijn tot verdere groei. De coachcalls geven je inzicht in je taken, we werken aan meer productief werken. En door nog meer te gaan automatiseren, werken we naar groei in jouw bedrijf. En loslaten is een vorm van vernieuwing, taken uitbesteden tot nieuwe keuzes maken. Via een groeigesprek wil ik hier graag met jou eens over brainstormen.

Loslaten van jouw bedrijf

Dus het klopt, loslaten is voor ondernemers lastig en moeilijk. Maar loslaten is de basis voor groei van je onderneming. Het proces van delegeren en loslaten blijft een lastig proces. Maar ook weer zo waardevol, want het geeft je zoveel focus en rust met nieuwe kansen. En ook jouw bedrijf is dit waard. Ook weet ik, dat dit nog niet voor elke ondernemer mogelijk is.

Maar je kunt ook kleine stappen van loslaten maken. Als businesscoach weet ik dat je dit niet alleen hoeft te doen. Als sparringpartner zal ik je motiveren en stimuleren om niet stil te blijven staan. Kijk vooruit en hou zicht op de statistieken; want meten is weten. Waarom zou je met een dienst of product verder moeten gaan als het niet werkt? Ook dit is een vorm van loslaten. Nieuwe keuzes kunnen je zoveel meer rust geven. Sta hier bewust bij stil.

Loslaten is een keuze

Ben je tevreden over de groei van je bedrijf? Dat is prima natuurlijk. Weet dat loslaten een keuze is, maar wel een weg naar verdere groei. Het is iets met kunnen en willen. Wil jij dit ook leren? Tijdens de reis van het ondernemen blijf je nieuwe keuzes maken. Je merkt dat je hierbij als ondernemer verder blijft groeien. Welke keuze zou jij willen maken? Laat het mij eens weten in een reactie of via mail. Fijn als dit blog je hierbij nieuwe inzichten geeft. Loop niet vast in het aantal klanten maar kijk vooruit. Ga keuzes maken en neem het thema loslaten hierbij mee. Dit is de weg naar verdere groei voor jou als ondernemer.          

Lees ook

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community