Meer balans in je drukke werkweek voor ondernemers

door | mrt 2020 | Focus & Structuur | 0 Reacties

Bij de start van een nieuw jaar geef ik veel advies aan bedrijven en webwinkeliers om met een goede planning te gaan werken. Dit doe ik door te werken volgens een gericht marketingplan. En het gaan werken volgens een duidelijk plan, zal je hierbij zeker meer focus en structuur gaan geven. Want door volgens een goede strategie te gaan werken, krijg je meer overzicht en dit zal je rust gaan geven. Zeker in de drukke tijd waarin wij als ondernemers altijd zoveel moeten. We willen overal bij zijn, meer zichtbaar worden, maar vergeten soms uit het oog wat ook heel belangrijk is. Juist, jezelf als persoon ook centraal te stellen. Doordat we het steeds drukker krijgen, is de balans in onze werkweek zo belangrijk.

Meer balans, focus en structuur in de werkweek

‘Succes komt niet zonder voorbereiding’ is een quote die ik graag doorgeef. Een paar woorden, die zoveel zeggen. Wil je van jouw bedrijf of webwinkel echt een succes maken? Dit kan niet zonder voorbereiding en het werken volgens een duidelijk plan. Maar hoe ga je dit aanpakken en waar moet je dan beginnen? De vragen die ik vaak van klanten krijg, neem ik mee in alle adviezen. Want hoe staat het met je goede voornemens? Heb je hier al nieuwe stappen in gemaakt? Tijd om weer even naar je planning te kijken, waar sta jij nu?

Sta stil bij elk klein of groot succes

Graag wil ik je dan ook aanleren om van iets negatiefs, iets positiefs te maken. Te genieten van alle kleine stappen die je via jouw plan zal gaan zetten. Ik wil je hierbij graag stimuleren om volgens een marketingplan te gaan werken. Dit zal je meer focus en rust geven, door bewust bezig te zijn om je doel te behalen. Schrijf elke week eens op in je planner of een notitieboek, wat het succes van deze week is geweest. Door hier meer bij stil te gaan staan, ga je bewuster hiervan genieten. Want jij bent als ondernemer juist zo belangrijk!

Plan ook tijd voor jezelf in planner

Wij als ondernemers staan altijd klaar voor onze klanten. We zijn druk met nieuwe opdrachten en voor je het weet, zijn we weer een week verder. Maar wanneer neem jij tijd om te gaan lunchen met een vriendin, tijd voor een wandeling of te gaan sporten? Bij het inplannen van je werkzaamheden in de planner, wil ik je adviseren om eerst de afspraken voor jezelf in te plannen. Daarna plan je verder alle afspraken in voor je klanten en lopende opdrachten. Want als ondernemer is het net zo goed en belangrijk, om tijd voor jezelf te maken. Ik zie nog teveel om mij heen, dat deze tijd niet in de week wordt genomen.

Plannen volgens een duidelijk structuur

Zonder structuur is het lastig om een goed marketingplan te schrijven. Een plan daarbij uitwerken kost tijd, maar ga altijd in ‘doelen’ denken. Wat zou je graag willen behalen, wat is een goed doel om volgende maand aan te gaan werken? Ga dit eens onderzoeken en bekijk alles vanuit jouw doelgroep. Maak hier een strategie voor en zet dit om in een actieplan.

Ga hier elke week mee werken, maar volgens kleine stappen. Door stap voor stap met een plan bezig te zijn, ga je dit omzetten naar het behalen van een nieuw doel. Maak je een actieplan te groot, dan is het lastiger om dit doel te behalen. Dus denk hierin niet te groot.

Werk volgens kleine stappen om tot een groter doel te komen. Merk je dat dit zelf lastig blijft? Dan help ik je hier graag bij. Vraag via contact een vrijblijvend adviesgesprek aan, zodat ik je alvast op weg kan helpen. Daarbij geef ik 15 tips om volgens een duidelijk marketingplan te werken. Download hiervoor gratis het E-book ‘werken volgens een marketingplan.’ Ga elke week aan de slag met twee nieuwe tips, doe alles stap voor stap. Zo ga je snel jezelf aanleren om volgens een duidelijke strategie per week te werken.

‘Wie in balans zijn doel haalt, is gelukkig en succesvol’

Wat een fijne inspiratie quote, het is zo belangrijk om hier bewust mee bezig te zijn. Het is heel goed als je volgens een marketingplan gaat werken. Maar wat ik je bij dit blog vooral wil meegeven, dat de juiste balans in een drukke werkweek meer rust zal geven. Zo blijf je de juiste combinatie maken tussen privé en werk, een gezonde balans voor elke ondernemer. Dus plan ook tijd voor jezelf in, want dit is de juiste combinatie voor jouw bedrijf. Ga voor een gelukkig en succesvol leven, met extra tijd voor nieuwe energie en fijne inspiratie.

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community