5 thuiswerktips voor meer structuur en werkgeluk

door | apr 2021 | Focus & Structuur, Social Media | 0 Reacties

Wat als je in deze tijd ineens moet thuiswerken? Wil je weten hoe je meer werkgeluk in de drukke dagen gaat krijgen? In dit blog geef ik vijf thuiswerktips voor meer structuur en werkgeluk. Het is even wat anders als een drukke werkdag en live meetings met je collega’s. Hier zitten we dan thuis, in tijden van corona verplicht thuis werken. Voor mij als ondernemer werk ik al jaren bewust met veel plezier thuis. Door volgens een juiste structuur te werken in combinatie met ontspanning, ga je nog meer uit je werkdagen halen. Werk dus vanuit een planning, met focus en ook tijd voor jezelf.

#Tip  1  | Maak een fijne werkplek

Zoals met alles begin met een goede basis. Wil je met meer structuur en werkgeluk gaan werken, zorg voor een overzichtelijke omgeving. Maak het gezellig, je bureau of tafel waar je veel uren achter doorbrengt. Start de nieuwe werkweek met een opgeruimd bureau. Maak alles overzichtelijk, dit werkt fijner en zo werk je meer vanuit focus en structuur. Een opgeruimd huis, geeft je zoveel meer rust, met nieuwe energie start je zo de nieuwe werkdag. Dus geen visuele prikkels die weer voor afleiding kunnen zorgen. Maak een rustige werkplek voor jezelf. Zorg voor een lege tafel, zorg voor een fijne werksfeer. Rustige muziek op de achtergrond kan voor de juiste focus prettig werken.

#Tip 2 | Breng structuur in de dag

Start de dag zoals je ook op kantoor zou doen. Probeer volgens een vast structuur te gaan werken en kom afspraken volgens je planner ook na. Probeer volgens regelmaat op een vaste tijd te starten. Maak goede afspraken met jezelf, schrijf ze uit in je planner. Zo werk je meer volgens focus en structuur en hou je het overzicht. Start dus op een vaste tijd en markeer die ook duidelijk. Begin de dag met het drinken van een glas water en eindig de dag door even in een dankbaarheid boek te schrijven. Kijk wat je leuk en vooral prettig zal vinden. Maar doe alles volgens een duidelijk structuur. Stop ook op een vaste tijd, zodat je nog even tijd hebt voor een boek, meditatie of wat anders. Kijk goed wanneer je het meest productief bent, goed om hier de dag verder op in te richten.

#Tip 3 | Tijd voor een wandeling

Om je werkgeluk te vergroten, is het belangrijk om op tijd even te stoppen. Plan per dag een half uur in om te bewegen. Ga even naar buiten, goed om je gedachten even te laten gaan. Dit geeft snel weer nieuwe energie, die belangrijk is om volgens de juiste balans te werken. Een korte wandeling doet wonderen. Daarna voel je je vaak energieker. Neem die tijd ook echt even, het is belangrijk om bewust tijd voor jezelf te nemen. Spreek een keer met een collega ondernemer af, een fijn moment om samen te wandelen. Plan zo’n moment elke week in, zodat je ook bewust tijd hiervoor neemt. Er zijn veel fijne apps die je stimuleren om te gaan bewegen. Kijk wat bij je past, maar ga de natuur in.

#Tip 4 | Blijf netwerken

Als thuiswerker is het belangrijk om goed te blijven netwerken. In deze tijd doen we dat veel online via een Zoom-meeting, even bellen of samen werken. Dat is ook fijn een vaste werkdag in de maand met een buddy samen in te plannen. Als ondernemers kunnen we elkaar versterken, uitdagen en blijven ontwikkelen. Blijf in deze tijd niet stilstaan, kijk niet achterom maar vooruit. Blijf groeien in de business die je voor ogen hebt. Houd dus een lijntje met andere collega’s, zo blijf je in de juiste flow. Dit zorgt weer voor meer werkgeluk als thuiswerker. Belangrijk om te blijven ontwikkelen in je bedrijf.

#Tip 5 | Werk volgens een planning

Als focus en plancoach weet ik hoe belangrijk het is, om volgens een marketingplan te werken. Wij vrouwen kunnen goed multitasken, maar dit kan ook weer een grote afleider zijn. Werk volgens focus en structuur, leg de planner altijd in je zicht. Dit is je ‘vriend’ die ervoor zorgt dat je alle taken gaat behalen. Het afvinken van taken die zijn gedaan, geeft je een geluksgevoel. Creëer hiermee je eigen werkgeluk, door het behalen van de acties per dag. Wat vandaag niet lukt, zet je op een nieuwe dag in de planner. Werk dus met een goede planning, hou overzicht in alle acties en taken.

Zelf werk ik alweer al jaren met veel plezier thuis. Door actief te zijn in een ondernemers vereniging, ga ik regelmatig naar een live netwerk. In deze tijd is alles online geweest, bekijk voor jezelf wat voor jou hierbij fijn werkt. Deze tips gaan je zeker meer structuur en werkgeluk geven. De belangrijkste tip bij mogelijkheid, werk één dag in de week of maand bewust niet. Ga hier achter de schermen aan je bedrijf werken, of gebruik deze dag om te werken aan meer zelf-liefde. Voor veel ondernemers zou dit aan te raden zijn. Want het werkgeluk hou je vooral lang vast, door een goede combinatie te maken. Ben jij al zover, of zou je ook bewust een dag in de week minder willen werken?

Lees ook

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community