Blog marketing en inspiratie voor ondernemers

door | jan 2021 | Bloggen, Content Marketing, Marketing | 0 Reacties

In deze tijd is het zo belangrijk om goed zichtbaar te zijn als ondernemer, met een bedrijf of webwinkel. Je werkt al goed volgens een social media strategie, maar je ziet hier nog niet voldoende van terug. Want het algoritme op Facebook en Instagram werkt ook niet echt mee. Maar hoe krijg je nu meer bezoekers naar je website? Wat te doen als alle teksten zijn geschreven en er geen vernieuwing meer is? Dit soort vragen krijg ik bijna dagelijks. In dit blog geef ik je vijf praktische ondernemers tips, waarom je juist nu moet gaan bloggen.

‘Want hoe langer een bezoeker op je blog zal blijven, hoe beter jouw zichtbaarheid zal gaan worden. En zo ziet Google, dat jij in jou blog blijkbaar antwoord geeft, op hun hulpvraag. Dit is de belangrijkste tip bij het bloggen.’

#Tip 1 | Laat je zien als expert

Laat lezers kennis met je maken door het schrijven van inspiratie blogs. Want door het schrijven van blog artikelen, laat je meer van jezelf zien. Maak een mooie combi van kennis en inspiratie en deel dit op je website. Geef antwoord op vragen waar juist jouw doelgroep naar op zoek is. De lezer zal je steeds meer als een expert gaan zien en je gaan volgen via de social media. Een blog kan je prima gebruiken om je kennis te delen. Juist te laten zien waarom ze bij jou moeten zijn. Geef inspiratie en werk zo aan een goede expert status.

#Tip 2 | Kom hoger in Google

Door het schrijven van blog artikelen, werk je automatisch aan je zoekmachine optimalisatie. Want elk blog artikel is weer een vernieuwing voor Google. En zo blijft je website goed in beweging. Geef antwoord op vragen waarna potentiële klanten naar op zoek zijn. Want hoe langer een bezoeker op je website zal blijven, hoe beter dit is voor de online zichtbaarheid. Met veel ondernemers werk ik ook aan een goede blog marketing. Ik zie wat dit bij diverse doelgroepen een positief effect heeft op de zichtbaarheid. Zeker ook om regelmatig te bloggen. Ook eerder geschreven blogs kunnen na jaren weer nieuwe klanten geven.

#Tip 3 | Ga regelmatig bloggen

Maar hoe vaak moet je dan een blog schrijven? Wanneer zal blog strategie mijn website meer zichtbaarheid geven? Deze vragen hoor ik vaak van onze klanten. Ga altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Met één goed geschreven blog kun je al veel bereiken. Want een blog verdwijnt niet uit het zicht, zoals met social media. Een eerder geschreven blog kan jaren later nog nieuwe klanten geven. Mijn advies is om regelmatig een nieuw blog te schrijven, probeer hiervoor 1 x per maand aan te houden. Werk hierbij met een blog planning. Kijk naar thema’s, ga deze inplannen en werk met een plan van 3-6 maanden.

‘Wie goed en met regelmaat blogt, krijgt veel verkocht’

#Tip 4 | Blog inspiratie en motivatie

Veel ondernemers gaan bloggen goed inzetten. Maar de ervaring laat zien, dat na acht blogs, het zo weer stil komt te staan. Dat is jammer, want dit is niet het doel waarom jij een blog bent gestart. Maar zonder coaching kan dit voor ondernemers lastig zijn, om jezelf te blijven motiveren. Via onze besloten Facebook groep en onze dienst Blog inspiratie, kom je zeker verder. Hier geef ik kennis, blog inspiratie en motiveren we elkaar. Hier kun je vragen stellen en werken we elke maand vanuit een nieuw thema. Zo zal je veel inspiratie krijgen en blijf je de motivatie houden om te blijven schrijven. En ervaren hoe leuk het is om te bloggen.

#Tip 5 | Bloggen voor de lange termijn

Maak van jezelf een expert en laat dit in je artikelen zien. In dit blog laat ik het belangrijkste argument weer graag aan je zien. Want jij wordt als een expert gezien, je kunt beter scoren in Google en je werkt aan een warme band met je doelgroep. En op de lange termijn haal jij hier zeker winst uit, als blog coach geef ik hier veel advies over. Juist omdat ik zoveel mooie verhalen hierover kan vertellen. Veel ondernemers hebben een goede blog strategie ingezet. Maar hou de juiste blog planning vast, werk je taken uit in je planner. En probeer een blog per maand te blijven schrijven. Lukt je dit al? Dan heb je een goede blog strategie ingezet!

Wil je volgens een blog strategie aan meer online zichtbaarheid gaan werken? Maar weet je niet goed waar je moet starten? Via onze Facebook community gaan we elkaar inspireren en motiveren, voor een klein bedrag per jaar. Samen met ondernemers die net als jij, blogs gaan schrijven. Als blog en marketing coach geef ik je verder alle tips & tricks in het coach traject. Lees hier alles over de mogelijkheden voor blog marketing voor jou als ondernemer.

 

‘Bloggen is de juiste stap op weg naar zichtbaarheid’

Lees ook

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community