Ga voor meer zichtbaarheid door te starten met Pinterest

door | mei 2020 | Social Media | 0 Reacties

Door te starten met Pinterest voor je bedrijf, ga je direct werken aan een betere online zichtbaarheid. Want Pinterest is een zoekmachine van gratis SEO, inspiratie, informatie als fijn platform voor je bedrijf of webwinkel. Maak hier borden van eigen afbeeldingen van je diensten en/of producten voor jezelf en je doelgroep. Met een zakelijk Pinterest account kan je diverse borden maken. Maak eerst een goed plan wat je hier wilt laten zien, hoe je het wilt indelen. Ga je vooral inspiratie als bedrijf geven, of juist motivatie door het plaatsen van eigen quotes? Veel webwinkels maken hier gebruik van en met veel succes. Want Pinterest is hét platform, wat een grote groei maakt als nieuwe zoekmachine voor meer zichtbaarheid.

Pinterest is een zoekmachine platform

Ik zou Pinterest geen social media kanaal noemen. Nee, want Pinterest is naast Google een perfect platform voor meer online zichtbaarheid. Vaak hoor ik van klanten, ‘Pinterest is niets voor mij, ik doe al zoveel aan de social media’. Via dit blog wil ik je inspiratie geven om juist Pinterest anders te gaan zien. Niet als social media kanaal maar als het nieuwe platform voor meer zichtbaarheid. Diverse klanten zien meer dan goede resultaten, want steeds meer klanten vinden de weg naar Pinterest. Graag geef ik je fijne tips met inspiratie, zodat je kunt zien wat dit platform ook voor jou kan betekenen. Ga voor de weg naar een betere Seo.

#Tip 1 | Start met een zakelijk account

Door te starten met een zakelijk account, kan je diverse borden gaan maken. Het voordeel hierbij is dat je meer mogelijkheden hebt, zoals het bekijken van je statistieken. Welke pins zijn favoriet, welke links worden veel naar je webwinkel gebruikt? Met een zakelijk account weet Pinterest dat jij betrouwbaar bent. Het voordeel hiervan is dat je hoger in de ranking komt. Dat betekent dat je pins vaker worden gezien in de feed van andere gebruikers. Pinterest is goed voor verwijzend verkeer naar je website en voor je zoekmachine ranking in Google. Dus Pinterest zakelijk inzetten, is zeker een aanrader voor iedere ondernemer.

#Tip 2 | Werk aan een goede SEO

Gebruik Pinterest voor het optimaliseren en verbeteren van je website. Zo ben je actief bezig met de vindbaarheid in zoekmachines als Google. Als je hier de juiste zoekwoorden gebruikt, wordt je pin daar goed gevonden. Kies bij je instellingen al voor de juiste zoekwoorden, waar jouw ideale klant naar zoekt. Ga voor een goede titel, kort maar krachtig. Met goede teksten want dit heeft weer invloed op de vindbaarheid. Ga dus woorden gebruiken waar jouw klant naar zal zoeken. Zo werk je direct aan een goede SEO, vooral ook op de lange termijn. Pinterest werkt net als bloggen, je blijft actief hiermee bezig, voor een goede zichtbaarheid.

#Tip 3 | Plaats altijd waardevolle content

Je wilt graag dat je foto’s van producten verder gepind gaan worden. Je producten of diensten krijgen verdere zichtbaarheid, met de directe link naar je webshop. Dit kan veel extra traffic opleveren naar je website. Maar ja, dit gebeurt niet zomaar. Net als op alle social media, moet je hier ook waardevolle content plaatsen. Blijf ook regelmatig nieuwe borden en pins toevoegen, zodat je Pinterest account in beweging blijft. Blijf vernieuwen en ga voor goed content. Denk hierbij altijd aan goede beelden met de juiste zoekwoorden. Zorg voor een heldere indeling van je borden. Hoe specifieker je borden, hoe beter.

#Tip 4 | Gebruik goede afbeeldingen

Net als op Instagram, is het hier heel belangrijk om goede beelden te laten zien. Een beeld wat niet scherp is, zal niet snel worden bekeken. Laat inspiratie zien in je foto, maak mooie quotes als je motivatie wilt geven. Goede pakkende teksten in beelden doen het ook heel goed op Pinterest. Maar ook goede beelden van bekende merken zijn favoriet. Kijk eens onder ‘populair’, laat je door anderen inspireren. Dit is heel belangrijk als je gaat starten. Maak een goed plan om Pinterest zakelijk te gebruiken. Met een goed beeld, waardevolle content en de juiste zoekwoorden. Zo werk je bewust aan een goede Pinterest marketing.

#Tip 5 | Meten is weten

Ben je al actief op Pinterest, dan is het belangrijk om regelmatig je statistieken te bekijken. Bij een zakelijk account krijg je deze handige statistieken van Pinterest zelf. Dit werkt heel fijn, zo blijf je actief met het bekijken hiervan en te verbeteren. Ook kan je het via Google Analytics bekijken. Hier kun je zien of er al veel verkeer vanuit Pinterest naar jouw website komt. En welke Pins nu al favoriet zijn, statistieken zijn hier ook belangrijk om te bekijken. Mijn advies om maandelijks op een vaste dag je statistieken van de social media in beeld te brengen. Neem hier nu Pinterest ook in mee, dan zal je zien wat een verschil dit platform voor jouw bedrijf en webwinkel kan gaan maken. Heel veel Pinterest-plezier!

Top 5 Scan met Pinterest Marketing

Via het Social Marketing Coach Traject kan ik je ook advies geven bij het goed inzetten van je Pinterest strategie. Hoe pak je het aan na het aanmaken van je Pinterest account? Klanten coach ik hier graag bij, door een Pinterest tip en opdracht te geven. Samen werken we aan je Pinterest strategie en geef ik je verder advies. Of vraag de Top 5 Scan aan en ontvang 5 tips voor de juiste Pinterest marketing. Zodat je zelf van dit geweldige platform een nog groter succes kan gaan maken. Veel plezier met het inzetten van jouw Pinterest strategie.

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community