Top 5 starten met Instagram Marketing

door | apr 2019 | Social Media | 0 Reacties

Instagram Marketing is helemaal van nu, zeker goed om het naast je Facebook beheer in te gaan zetten. In dit blog geef ik je graag mijn Top 5 tips, die belangrijk zijn bij het starten van Instagram. Waar moet je rekening mee houden voordat je met een zakelijk Instagram account gaat starten? Graag geef ik je hiervoor inspiratie, om deze marketing strategie tot een succes te maken. Steeds meer bedrijven en webwinkels zijn actief op Instagram. Zitten jouw concurrenten ook op Instagram? Zorg dat jij hier ook bent, start eerst een onderzoek naar je doelgroep. Zodat je hierop een Instagram plan kunt gaan inzetten. Want Instagram is een prachtige tool waarmee je het bedrijf visueel kunt laten zien. Deel hier je mooiste foto’s en video’s en ga in gesprek met je volgers. Zet de sociale marketing ook in op Instagram.

Regelmatig krijg ik de vraag, wat belangrijke tips zijn om Instagram goed te gaan gebruiken. Door een goede Instagram strategie te starten, kan je een succes maken met veel volgers. Lees hier de tips die belangrijk zijn om goed met Instagram te gaan starten.

#Tip 1 | Start met een doelgroep onderzoek

Om je marketing goed te starten, is het belangrijk om een doelgroep onderzoek in te zetten. Wie is je doelgroep en op welke social media zijn ze te vinden? Instagram is helemaal visueel ingesteld, past dit ook bij je bedrijf? Met meer dan 2 miljoen gebruikers is Instagram een platform voor je potentiële klanten. Zorg hier dat je doelgroep ook de juiste boodschap krijgt. Bij een jonge doelgroep, heb je zeker een groot bereik op Instagram. Met inspirerende quotes over jouw vakgebied of een waardevolle tip door je specifieke kennis. Maak een combinatie in berichten en vertel je verhaal hier aan je volgers. Door goede fotografie en het onderwerp wat aanspreekt, zal je snel likes met nieuwe volgers gaan ontvangen.

#Tip 2 | Maak gebruik van goede heldere foto’s

Op Instagram is goede fotografie meer dan belangrijk. Laat hier dus je bedrijf of webwinkel goed zien. Goed licht is misschien wel de beste tip bij het maken van foto’s. Het is dan ook aan te raden om je foto’s overdag bij veel licht te gaan maken. Achtergrond is ook een belangrijke factor bij fotografie op Instagram. Ga ook eens kijken wat het doet, om met de filters via Instagram te werken. Zo heb je de mogelijkheid om een eigen stijl te creëren. Ga je ook werken met sfeerfoto’s via Internet, dan kan ik je de website van Pixabay.com aanraden. Deze foto’s mag je gratis downloaden en zijn vrij te gebruiken. Maak een eigen stijl in je feed op Instagram, zodat het bij jou bedrijf of webwinkel past. Bekijk hier de foto afmetingen:

Profielfoto – 110 x 110 pixels
Afbeelding – 1080 x 1080 pixels
Instagram Stories – 1080 x 1920 pixels

#Tip3 | Ga actief en sociaal Instagram inzetten

Start met het volgen van personen en bedrijven. Welke personen zijn interessant binnen jouw doelgroep om te volgen? En door wie zou je gevolgd willen worden? Ook met Instagram marketing moet je connectie maken met het gaan volgen. Via een zoekfunctie kan je snel naar bedrijven zoeken, die interessant zijn om te gaan volgen. Laat vooral op je overige social media zien dat je hier bent te volgen. Gebruik hier ook E-mail marketing bij als je nieuwsbrief. Laat zien dat je hier bent en wat je doel is om Instagram te gaan gebruiken. Wees vooral actief en sociaal, reageer op andere berichten en laat vooral jezelf zien.

#Tip 4 | Laat jezelf zien via een goede biografie

De eerste indruk is op Instagram zo belangrijk. Daarom is de Instagram biografie van groot belang. Binnen enkele seconde maakt je bezoeker de keuze of ze je wel of niet gaan volgen. Een goed geschreven bio, staat naast je goed gekozen profielfoto. Dit is één van het belangrijkste bij de juiste Instagram strategie. De naam van je Insta kanaal en de titel zijn vaak de enige velden die naar voren komen in de zoekresultaten. Daarom zo belangrijk om hier goed over na te denken. Bedenk dus goed wat je met de titel doet. Ook het werken met emoticons in je bio werkt heel goed. Maak het overzichtelijk en zet alles onder elkaar. Door het gebruik van unieke hashtags in je biografie, maak je jouw visitekaartje compleet.

#Tip 5 | Start een hashtag onderzoek

Niets is zo belangrijk op Instagram als de juiste hashtags. Goed gebruik van de hashtags kan leiden tot meer bereik, meer interactie en vooral ook nieuwe volgers. Door meer inzicht in de juiste hashtags te krijgen, start je een onderzoek. Welke # hashtags zijn belangrijk voor jouw doelgroep? En nog belangrijker, start met eigen unieke hashtags die bij jou berichten gaan horen. Vermeld deze in je bio en geef hier meer zichtbaarheid aan. In een volgend blog artikel schrijf ik meer over een hashtag onderzoek en wat je hiermee kunt bereiken. Zou je het juist fijn vinden om advies en coaching te krijgen bij de juiste Instagram Marketing strategie? Bekijk de mogelijkheid via de Strippenkaart, want ik help je hier graag bij. Dan maken we een Instagram plan waarin je zelf te werk gaat maar wekelijks advies krijgt. Met elke week twee nieuwe tips voor meer bezoekers en klanten naar je website!

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community