Voorbereiding voor de feestdagen

door | okt 2017 | Conversie | 0 Reacties

Nog even en dan is het alweer zover, de feestdagen waarin de webshops weer drukke tijden gaan krijgen. Goed om hier op tijd al mee bezig te zijn. Is je website al kerst-proef? Zijn er speciale pagina’s gemaakt, waarin alles voor de feestdagen snel is terug te vinden? Ik deel graag fijne tips, die je al op tijd kunt inzetten. Hier voorkom je stress mee voor de kerst. Maak het online winkelen voor de klanten nog aantrekkelijker. Niet dat ze wegklikken, om verder te zoeken bij je concurrenten. De feestdagen staan tegenwoordig bijna symbool voor het geven en ontvangen van mooie cadeaus. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de Nederlandse consumenten de geschenken online gaat kopen. Nog meer reden, zodat je helemaal klaar bent met jouw bedrijf en/of webwinkel voor de feestdagen!

Maak je website klaar voor de feestdagen

Belangrijk voor de zichtbaarheid in Google om op tijd hiermee te gaan starten. Maak een speciale pagina voor de feestdagen, eventueel onderverdeeld in Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Schrijf er een duidelijke tekst bij met de juiste zoekwoorden, waarop je graag gevonden wilt worden. Veel webshops laten deze pagina het hele jaar zichtbaar staan, want kerst artikelen worden vaak al vanaf de zomer mee besteld. Klanten vinden het ook fijn om te zoeken op kleur, dus hier kan je ook speciale sub-pagina’s voor samenstellen. Denk aan rood, groen, zilver en goud. Plaats hier alle producten die je hier graag wilt laten zien. Deel deze pagina’s ook actief via alle social media kanalen. Geef de producten een juiste omschrijving met zoekwoorden die voor jouw doelgroep en SEO belangrijk zijn.

Vormgeving en uitstraling

Zet de stijl van de feestdagen ook door in de vormgeving van je website. Maak je gebruik van een header? Pas deze op tijd aan in de stijl met mooie sfeerfoto’s. Goede fotografie is zo belangrijk, zeker ook voor deze sfeervolle dagen. Wil je dit uitbesteden, dan zal de uitstraling ook direct zichtbaar zijn. Plaats in de header of op je pagina een goede Call To Action, met directe doorklik naar de juiste pagina. Pas elk jaar weer de tekst aan op deze pagina’s, want ook deze vernieuwingen worden meegenomen in de zichtbaarheid op Google. Zet deze vormgeving ook door in je Facebook en Instagram marketing. Dit zal herkenbaarheid geven en zorgen voor de juiste kerst uitstraling.

Social media en Email Marketing

Zet deze stijl ook door in je social media en gebruik deze goede beelden ook bij het versturen van de nieuwsbrieven. Laat hier je nieuwe producten zien, om je zichtbaarheid te vergroten. Stel speciale feestdagen pakketten samen en deel deze in alle social media. Denk ook aan een kerst cadeauservice, die je de klanten kunt aanbieden. Altijd fijn als deze mogelijkheden er zijn, dat geeft veel klanten een fijne voorbereiding met nog minder stress in drukke tijden. Wil je nog meer speciale tips, gericht op jouw doelgroep? Vraag vandaag nog de Social Media Scan aan, met tips waar je het hele jaar mee vooruit kunt.

En nu aftellen naar de feestdagen!

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community