Werk met een planner voor meer structuur en overzicht

door | dec 2019 | Focus & Structuur | 0 Reacties

We kijken nog even terug op afgelopen jaar en zijn alweer druk om nieuwe plannen te maken. Als ondernemer ben je altijd met doelen en acties bezig. Maar hoe kan je het omzetten naar een praktische tool? In dit blog wil ik je graag kennis laten maken met de Purpuz Planner, die je zal begeleiden naar een gelukkiger en meer succesvol leven. Een planner die is opgezet, zodat deze je helpt met het in balans houden van je doelen. Om in balans jouw doelen te halen, biedt de Purpuz acht tools. In dit blog ga ik praktische tips met je delen. Zodat je ook jouw doelen gaat bereiken. Ze gaan je helpen om jouw dromen om te zetten in een planbaar doel. Deze planner zal een fijn hulpmiddel zijn bij het gaan plannen. En het zal je laten reflecteren op de voortgang naar het behalen van je uiteindelijke doel.

Van droom naar werkelijkheid

Als ondernemer wil je dromen waarmaken. Je gaat immers volgens een plan werken. De Purpuz map zal je helpen om de doelen te visualiseren. De Purpuz Planner werkt namelijk met acht bruikbare tools. Voor in de planner lees je hier alles over en de acht tools worden duidelijk uitgelegd.  Na deze uitleg begrijp je hoe de Purpuz werkt en hoe je deze planner effectief kunt gaan gebruiken. Door het inzetten van een planner, zal je meer balans krijgen in je drukke werkleven, je gaat je gelukkiger voelen en het geeft rust in de drukke werkweek.

Plannen zal je dromen gaan ordenen

Door het gaan invullen van de Purpuz Map, kan je zien wat jouw dromen zijn. Je maakt een keuze waar je voor wilt gaan, met het maken van deze keuze; zal deze planner je gaan helpen. De droom ga je zo omzetten naar een doel. Deze doelen ga je verder opdelen in kleine overzichtelijke stappen in de juiste volgorde. Voor welke planner je ook gaat kiezen, kijk wat bij jouw als persoon en onderneming past. Deze planner zal je meer structuur geven.

Ga doelen omzetten in acties

Met een goed plan deel je jouw grote doel op in kleine overzichtelijke stappen. Dit is heel belangrijk in een marketingplan. Zo hou je de focus met een duidelijk overzicht. Ga voor een kleine stap die je snel kunt zetten. Je bedenkt, met behulp van de mindmap, welke stappen er nodig zijn om je doel te bereiken. Via de Purpuz Planner wordt dit goed in beeld gebracht. De acties laat je terugkomen in de maandplanning en per week ga je kijken, hoe je dit gaat inplannen. Schrijf dit als werkzaamheden uit met een duidelijk weekdoel. Op vrijdag bekijk je of je aan dit doel voldoende hebt kunnen werken. Leer te gaan plannen voor werk, maar ook ontspanning. Met markeer stiften kan je hier een verschil in aanbrengen via de planner.

Maak een plan met structuur en overzicht

Via de Purpuz Planner leer je steeds meer volgens een vast structuur te gaan werken. Door gebruik te maken van de week- en maandplanning, kan je dit goed combineren met onze tips. Veel van onze klanten gebruiken al de Purpuz planner, in de grijze of roze variant. Met de vele timemanagement tips die ik geef via ons Social Marketing Coach traject, zal je met de planner snel overzicht krijgen. Er is voldoende ruimte voor extra notities, ideeën en inspiratie uit te schrijven. De ideale planner die ik gebruik bij ons coaching programma. Ben jij ook toe aan meer structuur, rust, geluk en inspirerende quotes? Kies dan deze planner!

Kies een planner die bij je past

Nog belangrijk, kies een planner die bij je past. Zelf heb ik afgelopen jaren met diverse planners gewerkt. De Purpuz planner en de Structuurjunkie planner zou ik mijn klanten adviseren. Het belangrijkste is dat je met meer structuur als ondernemer gaat werken. Dat je bewust bezig bent met een plan en de daarbij de juiste acties. Maar deze planners, geven je hierbij extra ondersteuning. Zelf ben ik heel erg van het plannen, het uitschrijven en het evalueren. Als je dit goed gaat inzetten, ga je dit jaar een groei maken met jouw doelen.

Marketingplan

Plannen is heel belangrijk, dat weten we nu nog meer. Naast de planner zou ik je graag adviseren om via een marketinplan te gaan werken. Speciaal voor onze klanten heb ik een marketingplan opgezet, die voor iedereen praktisch en eenvoudig is te gebruiken. Geen moeilijk marketingplan, wat niet stimuleert om hiermee aan de slag te gaan. Maar door het stellen van vragen, bewust bezig zijn met nieuwe doelen. Via dit marketingplan, ga ik je leren hoe jij per maand met jouw doelen bezig kunt zijn. Speciaal voor jou als blog lezer, ligt er ook een plan voor je klaar. Neem contact op of stuur een email, dan ontvang je ook ons unieke plan. Met een terugblik aan het einde van het jaar met inspiratie quotes die je laten nadenken. Daarbij ontvang je maximaal vijf keer per jaar inspiratie met ondernemers tips!

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community