Zelfliefde, tijd voor jezelf en werken aan een positieve mindset

door | mrt 2024 | Business Mindset, Diversen, Marketing | 0 Reacties

Wat is voor jou zelfliefde en een persoonlijke mindset? Zeker op de drukke werkdagen, waarin je aan staat met doelen en taken. Waarom gaat alle aandacht eerst naar je klanten en niet naar jezelf? Want als jij geen gezond leven blijft volgen, wat heeft die leuke klant dan aan jou? Vraag je dat eens af, zou het ook anders kunnen in je onderneming? Want jij bent zo belangrijk, jij verdient meer zelfliefde. Het is nu tijd om in alle rust dit blog te lezen. Hierin geef ik je 10 tips om jezelf meer op één te gaan zetten. Want het is nu tijd voor jou, want in jouw bedrijf ben jij het allerbelangrijkste. Deze tips gaan zorgen voor zelfliefde.

10 tips voor meer zelfliefde

Hierbij geef ik 10 tips voor meer zelfliefde die je kunt toepassen in je bedrijf als online ondernemer. Door deze tips toe te passen, kun je meer zelfliefde ervaren en een gezonde mindset creëren om je verder te blijven ontwikkelen in het ondernemerschap.

  • Tip 1: Plan regelmatig pauzes in je werkschema. Werk met een planningsmethode die je voldoende rust geeft tussen de taken door. Maak ook tijd voor een korte wandeling of een meditatiesessie. Pauzes nemen met rust is heel belangrijk tijdens je drukke werkdagen.
  • Tip 2: Schrijf eerst je persoonlijke afspraken in je planner. Leer om jezelf op één te zetten. Dit geeft je duidelijk overzicht. Daarna plan je alle klantenafspraken in de weekplanning. Vaak starten we met alles uitschrijven voor je klanten. Plan eerst de tijd voor jezelf in de planner.
  • Tip 3: Nee zeggen is ook een antwoord. Leer ook ‘nee’ te zeggen bij vragen waar je zelf niet achter staat. Maak bewuste keuzes, dit zal je verder brengen in zelfontwikkeling. Wees ook selectief, maak nieuwe keuzes zodat je meer tijd voor jezelf zult gaan krijgen.
  • Tip 4: Leer ook duidelijke grenzen te stellen voor jezelf, zowel in je privéleven als op het werk, om een gezonde balans te behouden. Vermijd zo overmatig werken en maak meer tijd voor alles wat je leuk vindt. Door grenzen te stellen, maak je nieuwe keuzes en kom je verder.
  • Tip 5: Investeer in persoonlijke en zakelijke ontwikkeling door middel van trainingen en workshops. Maak hier extra tijd voor en gun jezelf om te blijven ontwikkelen. Start eens een training die gericht is op jouw persoonlijke interesses. Blijf je doelen volgen met vertrouwen.
  • Tip 6: Neem de tijd voor zelfreflectie en zelfliefde. Het is belangrijk om tijd voor jezelf te maken en dit als vast onderdeel en routine van de dag plannen. Denk aan het bijhouden van een journal, een 5-minuten dagboek of wekelijks schrijven in het Beslisdagboek van Structuurjunkie, via ons Business Coach Traject.
  • Tip 7: Met een businesscoach en/of mindsetcoach ga je verder naar het volgende niveau. Als mentor geef ik persoonlijke coaching die gericht is op je bedrijf als op persoonlijke ontwikkeling. In onze trajecten leer je bewuste keuzes te maken en productiever te werken, met meer tijd voor jezelf.
  • Tip 8: Ga netwerken en zorg voor fijne collega’s en vrienden om je heen. Denk aan een coach, een businessbuddy en een vriendin die je inspireren en motiveren. Zorg voor een positieve mindset, onderneem leuke activiteiten samen en maak ook tijd voor elkaar. Dit brengt zoveel extra geluk in je leven.
  • Tip 9: Vier je succes. Elk groot en klein succes moet je vieren, zowel privé, als zeker ook voor je bedrijf of webwinkel. Dit doen we vaak te weinig; we gaan maar door in alle drukte. Maar sta hierbij stil, neem meer tijd voor jezelf, want dan is het tijd voor extra zelfliefde.
  • Tip 10: Maak duidelijke afspraken met jezelf. Door jezelf als persoon en in je bedrijf verder te blijven ontwikkelen, maak vandaag een nieuwe afspraak. Werk op een vaste dag aan je bedrijf, plan elke maand iets leuks met je gezin en maak meer tijd voor jezelf. Zet vandaag die stap, want jij verdient het om jezelf ook op één te plaatsen.

Meer balans tussen privé en werk

In een wereld van drukke werkweken en verantwoordelijkheden vergeten we vaak het belangrijkste aspect van ons succes: onszelf. Zelfliefde en persoonlijke mindset vormen dan ook de kern van een gezond en gelukkig leven. Om meer balans te krijgen tussen privé en werk is het zo belangrijk om goed voor onszelf te blijven zorgen. Neem dus tijd om te investeren in jezelf, om te groeien als persoon en als ondernemer.

Deze 10 tips voor meer zelfliefde en een positieve mindset zijn een reis naar de juiste balans. Sta stil wat echt belangrijk is, vier je successen met maak bewuste keuze, die jouw persoonlijke groei blijven bevorderen. Want jij bent de drijvende kracht achter je bedrijf en het is tijd om jezelf op de eerste plaats te zetten. Want pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je het beste van jezelf geven aan anderen. Het is jouw tijd, volg de weg naar succes.

‘Wees lief voor jezelf vandaag, ga met deze 10 tips op weg naar succes’

Lees ook

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community