Tips bij blog marketing om met regelmaat te bloggen

door | jan 2022 | Bloggen, Content Marketing, Marketing | 0 Reacties

Kennis en inspiratie doorgeven met bloggen is zo goed. Je werkt aan je online zichtbaarheid, je laat jezelf als expert zien met nieuwe inspiratie. Bloggen is goed, zeker als je dit met regelmaat blijft doen. Veel ondernemers houden dit een aantal maanden vol, maar dan staan de blogs stil. Als ondernemer moeten we zoveel, bij te weinig tijd komen de blogs vaak stil te staan. Als blog coach geef ik via een fijne Community trainingen. Inspiratie en motivatie zijn hierbij een belangrijk onderdeel. Maar wat zijn nu praktische tips om met regelmaat te blijven bloggen? Lees in dit blog vijf belangrijke tips als extra motivatie.

Wil je vaker gaan bloggen? Dan is het belangrijk om volgens meer focus te gaan schrijven. De eerste stap is al de juiste keuze, hoe vaak wil je gaan bloggen? Want dit blijft een krachtige manier om meer bekendheid en zichtbaarheid te krijgen. Met vooral meer traffic naar de website. Door inspiratie te delen bereik je al sneller potentiele klanten. Geef in een blog antwoord op vragen van de hulpvrager. Wil je meer weten over bloggen, via blog inspiratie het coach programma, geef ik blog trainingen. Samen in een groep stimuleren we elkaar.

#Tip 1: Start een blog doel

Als je start met goede voornemens, maak ze dan niet te groot. Zo werkt het ook met bloggen. Veel goede voornemens stoppen al, voordat je er echt mee bent gestart. Maak je een plan te groot, dan overzie je het niet meer. Mijn advies is om één blog per maand te schrijven. Liever één blog per maand, als drie en daarna weer maanden niet. Belangrijk is dat er regelmaat komt in je blog strategie. Maak een keuze, hoe vaak wil je een blog schrijven?

#Tip 2: Lijst met onderwerpen

Het is belangrijk om eerst thema’s uit te gaan schrijven. Doe inspiratie op en kijk wat onderwerpen zijn waar je komend half jaar over wilt schrijven. Maak een bestand hiervoor, werk met Trello of vanuit een ander document. En ik ben ook heel erg van het zelf uitschrijven in je planner. Maak dus een lijst met onderwerpen. Geef antwoord op vragen van je doelgroep. Ga eerst dus een onderzoek starten. Stel vragen in je Story, start een poll en ga zo stap-voor-stap verder. Met een lijst van onderwerpen krijg je zeker inspiratie.

  • Ga dus eerst brainstormen
  • Schrijf het uit op papier
  • Verzamel al je blog ideeën

#Tip 3: Maak een blog planning

Nu je een lijst van onderwerpen hebt, ga je verder met planning. Het is goed te weten dat het zes tot acht weken duurt, voordat een blog meer zichtbaarheid krijgt via Google. Schrijf je voor de feestdagen, over een nieuwe dienst of product? Hou hier dus al rekening mee, om dit eerder te schrijven en online te plaatsen. Welke onderwerpen passen bij welke maand? Zo werk je meer vanuit focus en dit geeft je direct overzicht. Dit geeft je rust en zo kom je eerder afspraken met jezelf na. Schrijf alles uit in je planner. Van de voorbereidingen voor je blog, tot het schrijven en uitwerken hiervan. Ga werken volgens meer gewoonte en routine.

#Tip 4: Werk met een schrijfdag

Voor meer regelmaat, kan ik je aanraden om met themadagen te gaan werken. Zo is vrijdag vaak een schrijfdag in mijn planner. Zeker in drukke tijden is dit heel belangrijk. Want anders ben je zo weer een maand verder, zonder nieuw blog. Door te gaan werken met een schrijfdag, werk je op deze dag heel bewust aan je blog. Dit zou je nog kunnen combineren met content voor social media en nieuwsbrief. Maar voor nu richten we ons op de regelmaat van het blijven bloggen. Ga dit op een vaste dag doen, plan deze dag alvast in je planner.

#Tip 5: Maak afspraken met jezelf

Wil jij een doel behalen, dan moet je duidelijke afspraken met jezelf maken. Zo werkt het ook met bloggen. Wil je na die zeven blogs actief blijven bloggen? Doe het dan ook, maak hier tijd voor en werk zo aan meer focus en regelmaat. Doordat je dit op een vaste dag gaat inplannen, zal je merken dat dit meer gewoonte en routine zal gaan worden. Door deze tips te volgen, is het zeker mogelijk om jezelf inspiratie en motivatie te blijven geven. Zo blijf je werken aan een goede marketing strategie. En als het even niet lukt? Ook dat is prima. Maar plan het dan weer opnieuw in, blijf nieuwe afspraken met jezelf maken. Blijf vooral bloggen.

En doe het met veel plezier. Voor jezelf, maar schrijf vooral voor jouw doelgroep en ideale klant. Want weet je dat ik ook nieuwe klanten krijg, via mijn blog lezers? Juist, mijn doel is om kennis en inspiratie te geven. Zodat je met mij als marketing- en businesscoach kunt kennis maken. En de blog trainingen horen hierbij, want mijn doel is om zoveel mogelijk ambitieuze vrouwelijke ondernemers te inspireren. Juist met bloggen, vertel je verhaal. Blijf dit doen en geef dit weer door. Want blog marketing is de juiste strategie voor je kennis en expert zichtbaarheid. Doe je mee, want zeg nou zelf… samen bloggen is toch veel leuker?!

Lees ook

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community