Top 7 favorieten blogs voor ondernemers in 2020

door | dec 2020 | Bloggen, Content Marketing, Marketing | 0 Reacties

In de laatste maand december kijken we terug naar het afgelopen jaar. We evalueren en maken nieuwe plannen voor het nieuwe jaar. Al is 2020 een jaar geweest die we samen niet snel vergeten. Het jaar van de corona en voor veel ondernemers ook een jaar, die anders is verlopen. Met nieuwe richtlijnen, het stoppen met werken in de praktijk tot het omdenken naar vernieuwing. Het jaar dat we elkaar online moeten spreken, omdat live bijna niet meer mogelijk is. Ik denk dat we ook positief moeten kijken, want ik zie ook dat het omdenken nieuwe mogelijkheden heeft gegeven. Zo ben ik met ondernemers die werkzaam zijn in contactberoepen, gaan kijken via een vernieuwd marketingplan. Hoe was jouw jaar?

Van corona tot omdenken

Het woord ‘omdenken’ is dit jaar belangrijk geweest in al onze opdrachten voor klanten. Webwinkels die een sterke groei hebben gemaakt tot bedrijven die voor lange tijd stil kwamen te staan. Dan is het tijd om naar nieuwe mogelijkheden te kijken.  Denk hierbij aan blog inspiratie, een E-book schrijven, een praktische checklist, e-mailmarketing tot een online programma opzetten. Met als doel, positief blijven en de tijd gebruiken om juist nu de zichtbaarheid te vergroten. En dat is ook een reden die ik als blogcoach wil versterken. Want inspiratie doorgeven, met kennis en meer traffic naar je website is zo waardevol. In dit blog lees je de Top 7 blogs met informatieve artikelen voor jou als succesvolle ondernemer.

Focus en structuur in je werkdag

Voor meer focus en structuur in je werkdag, is het belangrijk om volgens een ritme te werken. Dit begint al met een juiste basis op weg naar meer structuur. Start dus met een goede basis en laat je niet afleiden. Lees in dit blog mijn top 5 timemanagement tips die je hier direct bij kunt gebruiken. Start het jaar met een goede planner, werk met maand en weekdoelen want dit geeft meer structuur. Zelf werk ik graag met de 5-minuten regel, want wat je binnen deze tijd kunt doen doe je direct. Dit geeft overzicht en rust in je werkweek.

Apps voor efficiënter te werken

Dit jaar heb ik via blogs en social media veel structuur marketing tips gegeven. In dit blog deel ik 7 apps voor de juiste focus, om meer uit je werkdag te kunnen halen. Juist ook zo belangrijk in een jaar als dit, laten we ons thuis vaak nog meer afleiden. Kijk wat je aanspreekt, wat bij je past en kijk naar de voordelen hiervan. Want we laten ons nog teveel afleiden door de telefoon, maar wist je dat hier juist praktische apps voor zijn? Ga dus voor nog meer focus met een goede planning, voor meer balans en ook tijd voor jezelf.

Pinterest voor meer zichtbaarheid

Door te starten met Pinterest voor je bedrijf, ga je direct werken aan een betere online zichtbaarheid. Want Pinterest is een zoekmachine van gratis SEO, inspiratie, informatie als fijn platform voor je bedrijf of webshop. Ga je vooral inspiratie als bedrijf geven, of motivatie door het delen van unieke quotes? Pinterest heeft ook in 2020 laten zien, dat ze een enorme groei als zoekmachine hebben gemaakt. Via ons coaching traject zijn we hier dit jaar met veel succes ook met diverse ondernemers mee van start gegaan. Aanrader voor bedrijven.

Starten met blog marketing

Waarom je als ondernemer moet bloggen? Als je al even actief volgt, zie je dit regelmatig terugkomen. Als blogcoach zou ik in het nieuwe jaar nog meer ondernemers hierbij willen inspireren. En dat ga ik ook doen met een nieuw traject met eigen community. Want elkaar motiveren is hierbij belangrijk. In dit blog lees je nog eens waarom je website in beweging moet blijven. Juist, bewust werken aan je SEO maar hier horen nog zoveel meer redenen bij. Laat jezelf zien als expert, geef inspiratie door en zorg voor meer traffic naar je website.

Alles over Google Analytics

Je hebt er als ondernemer zeker al vaak over gehoord, Google Analytics. Het is een programma om meer inzicht te krijgen in wie er naar je website komen. Dit inzicht is belangrijk, omdat je hiermee je website verder kunt verbeteren. Want meten is weten. Ervaring ziet dat veel ondernemers hiermee nog niet vertrouwd zijn. In dit blog krijg je meer inzicht over rapporten, door Jouw Technische Coach. Eén van onze expert samenwerkingen, die ook dit jaar veel ondersteuning heeft gegeven bij diverse klanten en opdrachten.

Goed plan: actie in de taxi

Je zult deze uitspraak vast wel kennen ‘actie in de taxi’. Voor ons als ondernemers is dat ook in deze tijd heel belangrijk. Zorg dat je in beeld blijft, ga voor beweging; want zo blijf je online zichtbaar. Dit jaar hebben we geleerd hoe we kunnen omdenken, want we moeten wel. Neem dit gevoel mee naar 2021, ga door met deze actie. Ik wil je inspireren om alle goede ideeën om te zetten naar een plan. Maar alles in kleine stappen, want alleen dan zal je het doel behalen. Ook in het nieuwe jaar lees je nieuwe blogs voor meer zichtbaarheid.

Marketingplan met 15 tips

Om met nieuwe plannen verder te gaan in 2021, moet je ons blog over de opzet marketingplan zeker nog eens lezen. Het schrijven van een goed jaarplan is belangrijk voor ieder bedrijf. Het zal je meer focus en structuur door het jaar gaan geven. Door volgens een goede strategie te gaan werken, krijg je meer overzicht. Via ons gratis E-book geef ik je 15 tips volgens een goed marketingplan. Ga nog meer volgens een marketingplan werken, dit zal je meer geluk en rust geven met een goed balans tussen privé en je drukke werkweek.

Veel leesplezier met deze favorieten blogs van ondernemers uit 2020!

Download hier het E-book Marketingplan voor
jouw bedrijf of webwinkel

Gratis Groeigesprek

Gratis E-book

Business Community